Want your
own Fotopage?








 
FaMilYDiShEs_FAMDISH_ foTOpagEs

By: mama tanawit

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 19-Feb-2010 15:34 Email | Share | Bookmark
pertandingan lalu lintas shell peringkat kebangsaan '09

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ini ila dah siarkan pada fp lama ila..tapi x pe la..ini fp lain..haha..
ini ialah pertandingan keselamatan jalan raya yg dianjurkan oleh pihak shell..
anak ila yg sulung 2 dah 3 tahun mewakili negeri perak bersama 16 lagi ahli pasukan sekolahnya..
biar ila ceritakan sikit pasal pertandingan ni..
sebenarnya pertandingan ni pasal keselamatan jalan raya..ia dibahagikan kepada 3 jenis pertandingan..1)on track_bila sebut on track ni peserta mesty la menunggang basikal,jalan kaki atau menaiki pedal car dan menuju ke destinasi yg telah ditetapkan di dalam litar pertandingan itu..di sepanjang berjalan untuk menuju ker destinasi 2..mereka harus melakukan isyarat jalan raya yang betul..mcm org amik lesen la..kalau buat salah..alamatnya saman la..2) ujian bertulis _dlm pertandingan ni peserta harus di uji dalam ujian pula..so, lepas 2 ada la hadiah bagi pemenang yg banyak betul..anak ila dapat nombor 5 dlm ujian bertulis..3) pidato_yg ini anak kwn ila yg masuk dan pasukan mereka mendapat johan..untuk keseluruhan pasukan negeri perak mendapat tempat ke 6 daripada 14 negeri ok la 2 kan..at least they try their best..untuk taun ni anak ila dah pencen..haha..nak pmr la katakan..lagi pon pertandingan ni hanya terbuka under 14 jer..terpaksa la dia lepaskan jer pertandingan ni..

ni ada sikit gambar2 masa pertandingan kat taman tasik titiwangsa tempoh hari :


mari kita lakukan regangan bandan dulu ya supaya badan x lenguh sbb kat kl x da mak nak urut kaki..haha

tgk kakak diperhatikan oleh mata2..huhu..seram...cakap pasal gambar ni..sbnrnya...kakak menangis masa bertanding sbb basikal dia ada org amik...dah la masa bg 20 mint jer...tup2..basikal dia hilang..mesti tension..

ini antara isyarat yg harus dilakukan..

ini peserta pedal car..comel je kan kereta dia..tapi muat org besar2..hehe

sebelum buat isyrt tangan kene pusing belakang..lama2 senget kepala..haha dah la kejap brek2..bila nak brek berapa kali kena pusing belakang sbb nak buat isyarat perlahan..

ish pak cik polis ni..pandang la tempat lain...tau nak cari salah org jer..cuba g minum2 kopi dulu x yah la bagi saman2 ni..penat menulis jer..wakaka

amboi2..org tgh bagi ceramah kat depan dia boleh sembang2 pulak..



bergambar bersama hadiah kemenangan..

ni gambar time depa g jalan kat klcc ni jer yg ada..haha..


ni waktu kakak darjah 6 masa dia pegi pertandingan taun ' 07..pastu time balik singgah kat sate kajang terserempak ngan afdlin shauki..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net