MaMaTaNaWiT FoToPaGe'S

By: MaMa TaNaWiT

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Thursday, 18-Feb-2010 06:50 Email | Share | | Bookmark
rumah baru..

hai frends..sebenarnya ila sekrang dah buat fp baru sbb yg ni ada sikit problem..skrg yg baru 2 dalam proses pembinaan semula..hehe..so, ada masa lawat la yg baru..

http://familydishes.fotopages.com


Tuesday, 16-Feb-2010 08:13 Email | Share | | Bookmark
kunjungan sahabat fp..zila..^_*

 
 
 
View all 9 photos...
seronok sngt kunjungan sahabat fp ila kat rumah..sebelum ni x penah kenal secara live cuma melalui fp sahaja..tapi semalam zila sempat singgah sekejap di rumah bersama keluarganya..dua princessnya yang cantik seperti ibunya yang begitu putih sekali..orgnyer agak pemalu sikit tapi peramah begitu juga dgn suaminya..tq..sudi berkunjung ke rumah ila...ada masa dtg la lagi.. zila sorie la yer..semalam anak laki 2 mulut dia bising sngt..x tau la knp sblm ni x da mcm ni...mungkin epi sngt dapat kawan baru..



sempat bergambar bersama zila sifu IT saya..



menjamu selera...ala kadar sahaja..



lepak sekejap di taman belakang rumah..




dua puteri zila yg cantik mcm ank mak salleh..



che!!adik pon nak bergambar bersama puteri zila juga tapi segan ajak ayahnya teman..hehe


Saturday, 13-Feb-2010 10:10 Email | Share | | Bookmark
cityday regata sabah 6 dan 7 feb 2010

 
 
 
View all 8 photos...


sempat hubby posing kat tepi pantai tanjung aru ni ut i dan anak2 tengok
gambonya. kami anak beranak tak p. kalau kat semenanjung kami selalu juga ikut.
tapi masa tu tak ada FP gambar tak simpan pula. rasa menyesal pula sekarang tak simpan
gambar yg ikut hubby p regata. sejak ada FP ni semua gambar nak simpan.





sibuk hubby pasang perahu layar nak turun race.
ada hati lagi hubby ni nak turun race dg budak2, sedangkan hubby ni dah
lama lepas tangan.hanya buat bahagian penggurusan je.. sekarang ni.

memandangkan pd hari tu ada perahu layar yg free turun race juga hubby ni.
dapat juga no.2. hadiahnya nanti tayang kat N3 akan datang. malas nak uplaod gambar dah.. lembab sangat computer i ni.










Friday, 5-Feb-2010 13:38 Email | Share | | Bookmark
biodataku..




x da apa nak up date la..masukn biodata sendiri pulak la..mcm syok sendiri...huhu...bukan selalu..wakaka...

NAMA : WILA
UMUR : 37 ( 2010 )
ASAL : KELANTAN
SEKRANG : SERI MANJUNG , PERAK
PEKERJAAN : SURI RUMAH SEPENUH MASA

SEORANG ISTERI DAN IBU KPD 3 ANAK :

1. 15 TAHUN
2. 8 TAHUN
3. 5 TAHUN

BANGSA : SIAM (MALAYSIA PUNYA BUKAN THAILAND)
HOBI : MENCUBA RESEPI2 BARU, MELAYAN FP,MENJAHIT,MENANAM




Friday, 5-Feb-2010 12:58 Email | Share | | Bookmark
lepat pisang & lepat labu

 
 


sorry la gambar ni x baper jelas..pakai nfon anak jer ni..kamera dah balik g negara dia dah..huhu...teringin sngt nak update fp ni..hahaha..masukan la lepat pisang n labu ni...mungkin minggu depan baru ada kamera baru..

Lepat PIsang

bahan2 :

- 4 biji pisang emas saiz besar
- 4 camca besar kelapa parut putih
- 4 camca besar tepung gandum
- 3 hingga 4 camca besar gula
- secubit garam
-daun pisang secukupnya untuk membungkus

cara2 :

- lecetkan pisang but jgn biarkan pisang menjadi cair
- cmprkan pisang , kelapa parut, garam dan tepung kacau rata
- jika adunan tidak pekat masukan tepung lagi(adunan yang benar2 elok adalah adunan yg pekat sedikit dr susu pekat)
-bungkus dgn daun pisang dan kukus hingga masak
- kukus selama 10 hingga 15 mint


Lepat Labu

bahan2 :

- 476 gm labu manis (timbang setelah dikupas)
- 6 camca besar rata gula
- 8 hingga 9 camca besar tepung gandum
- 2 camca besar pati santan ( 30 ml)
- 1/2 camca teh garam
-sedikit kelapa parut puteh untuk inti di tengah

cara2:

-kukus labu hingga masak
-sejukan sebentar
-lenyek hingga hancur
-sejukkan
-masukan pati santan , gula, dan garam dan tepung
- gaul hingga sebati
- kemudian bingkus dengan daun pisang dan kukus hingga masak lebih kurang 15 hingga 20 mint


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net